Tässä artikkelissa esittelemme klassikoiksi muodostuneita jäätelöannoksia. Voit valmistaa suurimman osan näistä herkullisista annoksista myös kotioloissa. Lisätietoa jäätelöstä ja sen valmistusprosesseista löydät muualta sivustoltamme.
Banana Split
Tässä klassikkoannoksessa jäätelö annostellaan banaaninpuolikkaiden päälle lautaselle. Tyypillisesti annosta koristellaan myös mansikoilla ja ananaksella, sekä suklaakastikkeella ja kermavaahdolla. Annokseen voi lisätä myös suolapähkinöitä ja säilöttyjä kirsikoita.
Aikuiseen makuun: hittidrinkki Hugo
Tämä aikuisille suunnattu jäätelödrinkki sisältää kuohuviiniä ja vaniljajäätelöä. Annos on maustettu seljankukkamehulla ja mintunlehdillä. Jos haluat tehdä annoksen ilman alkoholia, voit lisätä vaniljajäätelöpallon päälle prosecco-kuohuviinin sijaan alkoholitonta kuohuviiniä.
Kiekkoleivos
Herkullinen kiekkoleivos syntyy, kun muotoilet hieman pehmenneestä jäätelöstä pallon ja puristat sen kahden mehevän keksin väliin. Koristeellisemman version saat, kun pyörität leivoksen reunat suklaarouheessa tai strösselissä, ja annat herkun jäähtyä pakastatimessa.
Kahviyllätys
Kahvia rakastavien jäätelön ystävien kannattaa kokeilla jäätelöannosta, jossa jäätelöpallon päälle kaadetaan kuumaa kahvia. Itämainen vivahde syntyy, kun lisäät kupin pohjalle ruokalusikallisen verran tiivistemaitoa.
Suolaista ja makeaa yhdessä
Ennakkoluulottomimmat jäätelön ystävät kokeilevat erilaisten makujen yhdistämistä rohkeasti. Eräs moderni suolaisen ja makean yhdistelmä syntyy, kun täytät rapean tacokuoren hieman pehmenneellä jäätelöllä. Koristeeksi voit valuttaa sulatettua tummaa suklaata ja mantelirouhetta. Siirrä jäätelötaco pakastimeen jäätymään ja nauti kylmänä. Halutessasi voit korvata mantelirouheen esimerkiksi pähkinärouheella tai muilla suosikkikoristeillasi.