Suomalaiset ovat jäätelökansaa. Jäätelöä voi valmistaa myös kotioloissa. Reseptit ovat jokseenkin yksinkertaisia, mutta täydellisen lopputuloksen aikaansaaminen edellyttää pienten asioiden hallintaa. Näillä vinkeillämme valmistat onnistuneesti jäätelöä kotioloissa!
- Aloita jäätelön valmistamisen lukemalla jäätelökoneesi käyttöohjeet huolellisesti. Muista aina noudattaa ohjeita tarkasti.
- Panosta raaka-aineisiin. Paras jäätelö on kermaista, joten älä yritä valmistaa liian kevyttä vaihtoehtoa.
- Lisää makua tuovat aineet, kuten vanilja ja vaahterasiirappi, juuri ennen kuin lisäät valmistamasi seoksen jäätelökoneeseen. Tällä tavalla maku tulee parhaalla mahdollisella tavalla esiin.
- Jos valmistat jäätelöä aikuiseen makuun ja käytät alkoholia mausteena, muista pysyä kohtuudessa.
- Jäätelökone toimii parhaiten, kun et täytä sitä liian täyteen. Täytä koneesta vain kolme neljäsosaa parhaan lopputuloksen aikaansaamiseksi.
- Älä unohda sokerin määrän vaikutusta jäätymisnopeuteen. Jäätelö jäähtyy sitä hitaammin mitä enemmän siinä on sokeria. Nopea jäähtyminen tekee jäätelöstä samettista.
- Kun jäätelö on valmis, lisää rasian päälle muovikelmua ennen kannen sulkemista. Tällä tavoin estät jääkiteiden muodostumisen. Muovikelmun lisäksi kannattaa aina käyttää kantta, sillä kansi estää muista elintarvikkeista erittyvien makujen imeytymisen jäätelöön.
- Jäätelön valmistaminen on itsessään melko nopea prosessi, mutta koko jäätelöerää ei tarvitse käyttää saman päivän aikana. Jäätelö säilyttää maut noin viikon ajan valmistuksesta, minkä jälkeen maut vähitellen heikkenevät. Älä siis unohda jäätelöä pakastimeen liian pitkäksi aikaa.